O ljubavnom životu Nikole Tesle na promociji knjige u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2023, 10:07

O ljubavnom životu Nikole Tesle na promociji knjige u Nišu

Promocija knjige Moja ljubav Nikola Tesla, Ane Atanasković biće organizovana u sredu, 17. maja od 18 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra. Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja sprovedenih u Srbiji i Americi, kažu organizatori i dodaju da je pisana u obliku dnevnika u kojem junakinja Ketrin Džonson opisuje susrete sa srpskim naučnikom.

Organizatori najavljuju da su u Ketrinim dnevničkim zapisima navedeni brojni detalji ove neobične, platonske ljubavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jedinstvene, iskrene naklonosti i učvšćivanje bliskog prijateljstva.

Iz njene perspektive sagledava se energični, zahuktali razvoj Njujorka i Amerike tog doba. Ovaj intimni spis pun je fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jedno od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena - kažu organizatori.

O odnosu Ketrin Džonson i Nikole Tesle na promociji u Nišu govoriće i autorka Ana Atanasković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.