O grafičkom aktivizmu i makedonskoj šarenoj revoluciji u niškom “Deliju

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2017, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O grafičkom aktivizmu i makedonskoj "šarenoj revoluciji" u niškom “Deliju"

Makedonski kreativci Nikola Pisarev i Nebojša Galevski će u utorak 28. novembra od 18 sati održati radionice o grafičkom aktivizmu u “Deli" prostoru u Nišu, a govoriće i o tome kako je "šarena revolucija" izvela mnoge Makedonce na ulice. Učešće je besplatno.

Nova radionica u okviru serijala “Kreativnost za sve”, kažu organizatori, namenjena je svim kreativnim ljudima, dizajnerima, onima koji se bave marketingom, kao i organizacijama civilnog društva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Kreativci iz Makedonije su kreirali pojam grafički aktivizam, dodaju, a motivisali su mnoge iz Skoplja da učestvuju u promenama kreiranjem brojnih grafičkih i komunikacionih rešenja.

Oni će na radionici u Nišu pričati o svojim iskustvima uvođenja kreativnosti u rešavanje društvenih problema.

Aktivnim učešćem u Šarenoj revoluciji koja se odigrala u Skoplju, Nikola i Bane su uveli kreativnost i dizajn u društvenu komunikaciju, motivišući veliki broj ljudi da uzmu učešće u građanskim protestima koji su se u prethodnom periodu dešavali u glavnom gradu Makedonije - navode organizatori.

Učešće na radionici je besplatno, ali zainteresovani treba da se prijave i rezervišu svoje mesto, na ovom linku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.