O Nišu da odlučuju Nišlije, a ne Republika

Izvor: NiskeVesti.rs, 08.Apr.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Nišu da odlučuju Nišlije, a ne Republika

Predstavnici niških stranaka protive se otpuštanjima u javnom sektoru i traže veća prava za gradske opštine

Centar odlučivanja o Nišu mora da bude u našem gradu, a ne kao što se to neretko dešava da se važne odluke donose na republičkom nivou, saglasili su se učesnici Predizborne debate Istinomera, održane danas u Nišu. Na tribini su učestvovali Vladimir Domazet iz Demokratske stranke, Srđan Savić iz Socijalističke partije Srbije, Goran Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << iz Demokratske stranke Srbije, Miša Jović, predstavnik Levice Srbije i Miloš Bošković iz pokreta “Dosta je bilo”. Na debatu su pozvani i predstavnici Srpske napredne stranke, ali se nisu odazvali pozivu.
O tome kako će živeti građani Niša ne može da odlučuje niko u Beogradu, istakao je Vladimir Domazet iz DS-a, koji je naglasio da su upravo niške demokrate same donele odluku o tome sa kim će u koaliciji nastupiti na predstojećim lokalnim izborima.
“Gotovo da nisam sreo nijednog građanina Niša koji se pozitivno izjasnio o aktuelnoj vlasti u našem gradu. Smatraju da je ovo najgora vlast od kada pamte. Nema ni investicija, ni gradnje. Jedan semafor, jedna česma. Ulice su ostale bez osvetljenja. Sva javna preduzeća osim “Niš parkinga”, u jadnom su stanju i biće teško da se sve to popravi”, kazao je Domazet.
“Skajp” i “pasijans” su dve najpopularnije aplikacije u Nišu, rekao je Miloš Bošković iz pokreta “Dosta je bilo”.
“Jedni koriste “skajp” da bi razgovarali sa svojim prijateljima koji su otišli odavde, ali i da bi se prijavljivali za posao u inostranstvu. S druge strane, “pasijans” igraju oni koji su se u javnim preduzećima zaposlili preko stranke. Želimo da više obratimo pažnju na ove koji su na “skajpu”, a da se onima na “pasijansu” zahvalimo i kažemo im da potraže drugi posao”, naveo je Bošković.
Opširnije na Istinomer.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.