Novogodišnji koncert Niškog simfonijskog

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji koncert Niškog simfonijskog

Sopran Katarina Simonović Ivanković i tenor Saša Arsenkov nastupiće sa Niškim simfonijskim orkestrom pod dirigentskom palicom Svilena Simeonova u četvrtak 24. decembra od 20 sati na tradicionalnom novogodišnjem koncertu.

U sali Simfonijskog orkestar i solisti izvešće dela Štrausa, Verdija, Pučinija, Lehara, Sartorija...

Simonović Ivanković je posle školovanja u Nišu magistrirala na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu na Odseku za solo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pevanje u klasi Radmile Bakočević. Na solističkim koncertima - resitalima i u operama nastupala je kao kamerni muzičar i solista u horovima. Na Fakultetu umetnosti u Nišu radi kao docent na Katedri za solo pevanje.

Tenor Saša Arsenkov, rođen u Nišu, takođe je magistrirao solo pevanje u klasi Radmile Bakočević na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu. Imao  je uloge u operama Narodnog pozorišta u Sarajevu, a u Nišu po povratku sa studija sarađuje sa crkvenim horom “Branko”. Trenutno radi na Fakultetu umetnosti u Nišu kao docent na katedri za solo-pevanje.

Međunarodno poznati dirigent i profesor Svilen Simeonov jedan je od najistaknutijih dirigenata Bugarske. Dobitnik je nagrade Muzičar godine sa Sofija Amadeus orkestrom (1999) koju dodeljuje bugarski nacionalni radio, Kristal Lire Avard (2001) sa Colegium Musicum orkestrom – Bankja i nagrade Zlatna lira sa sofijskim Sinfonieta orkestrom (2007 i 2012) za visoka umetnička dostignuća.

Cena ulaznice je 500 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.