Novinarstvo kao profesija sve popularnije među mladima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 30.Sep.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarstvo kao profesija sve popularnije među mladima (VIDEO)

Agencija za privatizaciju do sada je potpisala osam ugovora o prodaji kapitala medija, a do kraja oktobra ovaj proces trebalo bi da bude okončan u svim medijima u vlasništvu lokalne samouprave. Vladeta Radović, profesor filozofskog fakulteta u Nišu smatra da zakonodavac nema svest o važnosti informacionog prostora i da privatizacija medija može ozbiljno uticati na slobodu inofrmisanja, te da je, pod ovakvim uslovima, ona vrlo loše rešenje.
Iako su mnoga novinarska udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << tražila da se privatizacija obustavi do donošenja mišljenja ustavnog suda o ustavnosti ovog zakona, proces povlačenja države iz medija trebalo bi da bude završen do 31.oktobra, kako je i predviđeno zakonom. I pre donošenja seta novih medijskih zakona postavljalo se pitanje šta će privatizacija doneti, a šta oduzeti građanima, državi, transparentnosti i slobodi medija. Vladeta Radović, profesor filozofskog fakulteta u Nišu smatra da, iako privatizacijom dolazi do promene vlasničke strukture medija, ona zapravo znači gašenje.
Uprkos prilično neizvesnoj medijskoj slici I nejasnoj budućnosti medija, profesor Radović kaže da zainteresovanost mladih za bavljene ovim poslom raste. Entuzijazam koji imaju studenti novinarstva, uprkos teškoj situaciji, ne jenjava.
Prema mnogim istraživanjima, u svetu a i kod nas, jedan od najtežih poslova je medijski, jer kako navode, zarada je obrnuto proporcionalna količini stresa i energije koji ovaj posao donosi. Ipak, novinarski posao jeste sve popularniji i mladi u sve većoj meri žele da se njime profesionalno bave, što profesor Radović objašnjava kao želju mladih da menjaju svet na bolje.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.