Novih 72.000 evra za razvoj malih preduzeća u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novih 72.000 evra za razvoj malih preduzeća u Nišu

Trideset preduzeća u Nišu koja se bave mikro-biznisom dobiće po 2.400 evra predviđenih za razvoj poslovanja, usvojeno na današnjoj sednici Gradskog veća. Grad, odnosno niški poreski obveznici, učestvuju sa 40%, a većinski ostatak plaća Vlada Nemačke. Oprema i materijal glavne su donacije preduzećima.

“Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti Zapadnog Balkana 2029-2020” naziv je projekta koji realizuje organizacija Help, za Srbiju je namenjeno oko 969.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a od toga Nišu nešto više od 7 % - 72.000 evra.

Violeta Tesla iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte kaže da će minimum 30 preduzeća dobiti pomoć.

Projekat obuhvata pomoć mikro-biznisima, biće podržano minimum 30 mikro-preduzeća sa 2.400 evra, u pitanju je donacija u opremi i materijalu. A biće i organizacija poslovnih obuka prema potrebama korisnika, a projekat će biti praćen - objašnjava Tesla.

Grad će učestvovati 40% za sufinansiranje projekta, navodi Tesla, a stalo daje Vlada Nemačke.

Ovaj projekat je realizovan i ranije, a tada je deljeno oko 120.000 evra na nivou Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.