“Novi život staroj odeći” - radionica o recikliranju u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2023, 19:53

“Novi život staroj odeći” - radionica o recikliranju u Nišu

Dizajniranje i izrada odeće od recikliranog i odbačenog materijala, papirnatih i najlon kesa, očekuje polaznike radionice “Možda sam plastičan i ja” u subotu, 5. avgusta od 11 do 15 sati u prostorijama City Smart Club-a u Nišu.

Pored praktičnog dela, polaznici će imati prilike da čuju o značaju i potrebi za recikliranjem, uticaju mode na životnu sredinu, kažu organizatori iz Multivox-a i najavljuju da će biti reči i o problemu zagađenja izazvanog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << proizvodnjom, nečistoćama u vodi od pranja i smeća, koje pravi bačena odeća.

Biće reči i o značaju “spore mode”. Ona ima za cilj da poveća društvenu svest među svim učesnicima modnog lanca - od dizajnera do potrošača, kako bi postali svesniji stvarne cene tekstične industrije, koju plaćaju radnici, zajednica i životna sredina - kažu iz Udruženja Multivox.

Iz Udruženja kažu da će radionice voditi slikar i dizajner tekstila, doktor primenjenih umetnosti Vladimir Stanković i dodaju da je cilj radionice da bi se, umesto kupovine odeće koja se masovno proizvodi, trebalo dati novi život staroj odeći.

Broj učesnika je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti do petka, 4. avgusta ili do popunjavanja kapaciteta, kažu iz Udruženja za prirodu i društvo Multuvox.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.