Novi tender i novi izvođač mesecima nakon isteka roka za uređenje javnih toaleta u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2021, 19:04

Novi tender i novi izvođač mesecima nakon isteka roka za uređenje javnih toaleta u Nišu

Iako je na tenderu za rekonstrukciju javnih toaleta u parku "Čair" i ispod Tvrđavskog mosta u Nišu najbolji ponuđač bio izabran još decembra 2020, a rok je bio u aprilu ove godine, toaleti još nisu uređeni. Pre mesec dana raspisan je novi tender, pa je sada posao dobila niška firma Bautehnika. Radovi će koštati oko 4,3 miliona dinara, a rokovi su 25 i 35 dana od početka izvođenja.

Firma Gramont inženjering, koja je do aprila ove godine trebalo da rekonstruiše >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dva javna toaleta u Nišu, radove nije ni započela, a juna je vlasnik firme rekao novinarima Južnih vesti da verovatno neće ni biti uvedeni u posao.

O tome da li je ugovor sa ovom firmom raskinut gradonačelnica Dragana Sotirovski tada nije odgovorila, ali je najavila da će toaleti biti uređeni kada bude završen Trg kralja Milana.

Pošto je nabavka krajem septembra ponovo raspisana, javnom pozivu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj ovog puta odazvale su se dve firme iz Niša - Bautehnika i Grad ekstra gradnja.

Kriterijum za izbor boljeg ponuđača bila je cena, pa je odlučeno da ugovor dobije Bautehnika, koja je ponudila nižu cenu - oko 2,7 miliona dinara sa PDV-om za uređenje javnog toaleta u "Čairu", odnosno oko 1,6 miliona dinara za rekonstrukciju toaleta ispod Tvrđavskog mosta.

Radovi na vodovodu, kanalizaciji i električnim instalacijama, rekonstrukcija mokrih čvorova, montaža sanitarnih uređaja i galanterije i ostali radovi na toaletu u parku "Čair" trebalo bi da budu gotovi za 35 dana od dana početka izvođenja, dok je rok za završetak radova na toaletu na Keju 25 dana od datuma kada budu počeli.

Podsetimo, javni toaleti u centru Niša i u parku "Čair" godinama su u jako lošem stanju, pa građani često ukazuju da tokom godine više ne rade nego što građani mogu da ih koriste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Grad Niš kupuje komunalnim milicajcima četiri “škode” u vrednosti od preko 5 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2021, 17:21

Četiri automobila za potrebe niške Komunalne milicije Grad će novcem Nišlija platiti više od 5 miliona dinara, a posao je na tenderu dobila firma Auto Čačak Promet koja je već više puta “osvežavala” vozne parkove niških preduzeća “škodama” i koja je i ovog puta bila jedini ponuđač.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.