Novi slučaj kolonoskopije bez anestezije u Nišu: “Mog pokojnog oca su savetovali da ide privatno”

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2023, 09:07

Novi slučaj kolonoskopije bez anestezije u Nišu: “Mog pokojnog oca su savetovali da ide privatno”

Nakon što su iz niškog Kliničkog centra prvo rekli da pregledi kolonoskopije uz anesteziju nisu standard, pa onda rekli da unazad dve godine pacijenti sa težim oblicima bolesti creva primaju anestezije prilikom pregleda, javio se još jedan Nišlija, čiji je pokojni otac, poslednjih dva meseca života, obavio 8 kolonoskopskih pregleda, od kojih je samo poslednji bio sa anestezijom. Tvrdi i da su ih savetovali na početku da ukoliko žele anesteziju odu privatno.

Ovaj Nišlija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << istakao je da problemi njegovog oca počinju od druge polovine marta, kada su počeli da sumnjaju da ima rak debelog creva. Narednih dva i po meseca proveo je na raznim analizama, nakon kojih su lekari ustanovili da nema rak, a njegov sin kaže da ipak na smrtovnici kao uzrok smrti stoji ono što su isključili, zbog čega kaže da čeka izveštaje.

Meni su čak i sugerisali da odvedem oca privatno kako bi mu dali anesteziju. Hteo sam i nijednog trenutka nisam razmišljao o tih 16.000 dinara koje ćemo platiti, ali plašili smo se svih mogućih komplikacija, potencijalnog pucanja debelog creva i da li će uspeti da ga na vreme odvedu do Kliničkog centra - rekao je Nišlija čije je ime poznato redakciji.

Napominje da je njegov otac poslednju i pretposlednju kolonoskopiju radio dan za danom, te da je nakon druge kolonoskopije i tražene anestezije dobio odgovor da nije toliki problem u anesteziji, već da nema ko da mu je da.

Na primeru patnje kroz koju je moj otac prošao, radeći preglede kolonoskopije mogu samo da kažem da je izjava iz Kliničkog centra da unazad 2 godine pacijentima daju anestezije je dokaz da neki lekari nisu polagali Hipokratovu, već hipokritovu zakletvu - zaključio je Nišlija.

Podsetimo, Južnim vestima nedavno se javio pacijent iz Niša, koji zbog prirode bolesti, preglede kolonoskopije mora da obavi uz obaveznu anesteziju, a rekao je da mu u niškom Kliničkom centru to nije dozvoljeno, već da je prinuđen da ide u privatne klinike gde te preglede plaća 16.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.