Novi protest u petak u Nišu, umesto šetnje akcija “Poruči gradonačelnici”

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2023, 14:07

Novi protest u petak u Nišu, umesto šetnje akcija “Poruči gradonačelnici”

Protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i ovog petka, 28. jula, ispred Gradske kuće, ali šetnje neće biti, već je u planu da okupljeni ostanu na tom mestu od 19 do 21 sat. Organizatori kažu da će postaviti štand sa sveskom, gde će građani moći da napišu poruke i pitanja za gradonačelnicu.

Nakon šest protestnih šetnji, u Nišu će ovog petka biti održan samo protestni skup, na mestu gde je poslednjih nedelja bilo okupljanje - ispred Gradske kuće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Neće biti šetnje, ali građani mogu da ponesu transparente sa porukama i pitanjima za gradonačelnicu - kaže odbornik Slaviša Dinić iz koalicije Zajedno - Moramo.

Prema njegovim rečima, biće postavljen i štand sa sveskom i građani će tu moći da upišu poruke i pitanja za gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, što će joj kasnije biti predato.

Dinić kaže da je skup prijavljen policiji od 19 do 21 sat, a i aktivistkinja Danijela Vujošević poziva Nišlije da dođu i poruče gradonačelnici ono što misle da treba.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, skup će ovog puta voditi asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Vukašin Stanojević, a govoriće student koji je štrajkovao glađu u Beogradu Dimitrije Dimić, kao i jedna meštanka Dadinaca, sela čiji su se žitelji barikadama izborili da spreče gradnju mini-hidroelektrane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu: Među govornicima student Dimitrije Dimić koji je štrajkovao glađu ispred Predsedništva

Izvor: Danas, 26.Jul.2023

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i petak 28. jula ispred Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradnačelnice i većnika, ali protestne šetnje ili blokade saobraćaja neće biti, saopštili su tehnički organizatori.

Nastavak na Danas...

Šesti protest protiv nasilja u petak u Vranju

Izvor: OkRadio.rs, 27.Jul.2023, 13:35

Šesti protest „Vranje protiv nasilja“ biće održan u petak, 28. jula u 20 sati na šetalištu kod Robne kuće. „Vranje je prethodnih mesec ipo, na 5 protesta pokazalo da nije zapećak Srbije koji ćuti na nasilje i nepravdu koju ova vlast sprovodi nad sopstvenim narodom. Preduslov stvaranja...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.