Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest radnika Ei u Nišu (video)

Dok radnici Elektronske industrije Niš godinama čekaju na svoje zarade, gomilaju se nijhovi dugovi prema državi. Dragomiru Jovanoviću, sa 11 plata u zaostatku, stiglo je sudsko rešenje o naplati skoro sto hiljada dinara za neplaćenu vodu.
"Zbog neredovnih ličnih dohodaka koji su daleko ispod minimalca, dugujem Naisusu za vodu. Sud je doneo zaključak o prinudnoj naplati od mojih novčnih serdstava."
"Koja su to sredstva?"
"To bih i ja vole da znam.", kaže Jovanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << /> Bivši i sadašnji radnici Elektronske Industrije više puta su protestujući šetali od niške Gradske kuće, Skuštine Grada do Direkcije za izgradnju. Protestne šetnje, kažu, gotovo ih ni za korak nisu približile ispunjenju zahteva o isplati zarada, osnivanju tehnološkog parka "Tehnis", socijlanom programu i subvenicijama.

"U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja naišli smo na vrlo negativan stav o svim našim zahtevima. Ponuđena je uredba Vlade kojom se garantuje da radnici koji dvanaest godina ne primaju plate, sigurno ništa neće dobiti u nrednih šest meseci. Četiri meseca treba da se prikuplja dokumentacija, a onda dva da se rapspravlja i donose zaključci.", navodi Radiša Spasić, predsednik Radne grupe za socijalna pitanja Ei.
Hiljadu ipo radnika Elektronske industrije očekuje isplate 45 hiljada mesečnih dohodaka. Kada se prevede u cifre, zaposlenima i onima koji su čekajući plate penzionisani duguje se oko milijardu dinara, kažu njihovi predstavnici.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.