Novi protest Srbija protiv nasilja - Niško zlatno doba

Izvor: JužneVesti.com, 10.Avg.2023, 13:48

Novi protest "Srbija protiv nasilja" - "Niško zlatno doba"

Protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i ovog petka, 11. avgusta, od 19 sati ispred Gradske kuće, a tema će biti “Niško zlatno doba”. Kako najavljuju organizatori, govoriće se o poskupljenjima koja pogađaju sve građane Srbije, a naročito Niša i juga zemlje.

Plan je da građani i na devetom protestu ne šetaju već da ostanu ispred Kabineta gradonačelnice, gde će biti reči o odnosu Vlade Republike Srbije prema trećem gradu po veličini i celom jugu zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - koliki je budžet po glavi stanovnika u odnosu na druge gradove, kolika je prosečna plata i koliko jug doprinosi u BDP, a koliko mu se vraća u vidu ulaganja.

Govorićemo o poskupljenjima komunalnih usluga u Nišu, o poskupljenjima hrane i da li prosečan Nišlija može da priušti sebi prosečnu potrošačku korpu. Odnos države prema Nišu i jugu je nasilje prema svim južnjacima koji ovde žive, bez obzira na partijsku knjižicu. Jug Srbije je gladan, siromašan i zapostavljen - kaže Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde.

Jedna od tema biće i besplatni udžbenici za sve učenike, kakva je praksa u Beogradu i u pojedinim razredima u Kragujevcu i Novom Sadu.

Na protestu će biti reči i o Bačkoj Palanci jer organizatori, kako kažu, žele da pruže podršku i budu solidarni sa stanovnicima koji su spontano počeli da protestuju nakon tragedija u njihovom gradu.

O “Niškom zlatnom dobu” govoriće aktivistkinja Danijela Vujošević i psiholog i učesnica građanskog protesta u odbrani Belog vrha u Matejevcu Maja Delibašić.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Stranka Zajedno-Moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret, i oni naglašavaju da neće odustati od zahteva protesta “Srbija protiv nasilja” i da će biti uz građane do ispunjenja.

Zahtevi protesta:

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.