Novi korak ka rekonstrukciji i izmeštanju pruge iz Niša - tender za konsultante

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 11:33

Novi korak ka rekonstrukciji i izmeštanju pruge iz Niša - tender za konsultante

Javnom nabavkom za konsultante za rekonstrukciju pruge od Niša do Dimitrovgrada, septembra bi trebalo da se napravi još jedan korak ka realizaciji višegodišnje ideje izmeštanja pruge iz Niša, ali i rekonstrukcije i elektrifikacije ove železničke deonice.

Kako je objavio specijalizovani portal Ekapija, Evropska investiciona banka, iz čijeg kredita će se finansirati radovi, objavila je prethodno obaveštenje o javnoj nabavci za tehničku podršku za rekonstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i modernizaciju svih železničkih podsistema pruge Niš-Dimitrovgrad.

Kako se navodi, očekuje se da se tender objavi za oko mesec dana, a okvirni budžet je oko 4,9 miliona evra.

Pruga Niš-Dimitrovgrad je jedini deo Koridora 10 koji nije elektrificiran, a projekat podrazumeva i izmeštanje pruge iz centra Niša gradnjom obilaznice.

Ideja o izmeštanju pruge stara je više od 2 decenije, a poslednji put povodom početka gradnja oglasila se ministarska građevine Zorana Mihajlović koja je septembra 2019. godine najavila početak radova do kraja te godine.

Međutim, radovi nisu počeli, kao ni očekivanja člana Radne grupe Ministarstva saobraćaja Ljubivoja Slavkovića, koji je u Nišu glavni za projekat, a koji je rekao da bi izgradnja obilaznice mogla da počne na proleće ove godine .

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.