Novi kombi za prevoz osoba sa invaliditetom

Izvor: RadioCity.rs, 19.Apr.2016, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kombi za prevoz osoba sa invaliditetom

Osobe sa posebnim potrebama ubuduće će imati bezbedniji i sigurniji prevoz do posla, a zahvaljujući novom kombi vozilu Gradske opštine Medijana.
Jedan od prvih putnika je Ljubinko Veličković, zaposlen na poslovima digitalizacije u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ u Nišu.
„Ne bih na posao mogao da dođem da nije ovog vozila. I to najbolje govori koliko mi znači ova vrsta usluge. Do posla putujem oko tri kilometra. Gotovo sam na izmaku snaga, tako da je ova pomoć došla >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << baš kada treba”, kaže Veličković.
Novo specijalno vozilo vredno je 4,2 miliona dinara i kupljeno je iz sredstava opštine Medijana. Ono je urađeno po posebnim standardima za transport osoba koje ne mogu same da se kreću. Opremljeno je specijalnom rampom i ostalim delovima koji omogućuju sigurnu vožnju.
Godinama unazad najveća niška opština prevozi osobe sa invaliditetom do posla i nazad, i tako im olakšava odlazak do radnog mesta i povratak kući. Trenutno ih je troje. Staro vozilo koje je korišćeno u iste svrhe vraćeno je Gradu Nišu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.