Novi alkotestovi za povećanje bezbednosti u saobraćaju u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 08.Apr.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi alkotestovi za povećanje bezbednosti u saobraćaju u Nišu

Niška saobraćajna policija dobila je 8 novih alkometara, 3 foto-aparata i tonere za štampanje prekršaja sa raskrsnice opremljene video nadzorom na Crvenom pevcu. Iz policijske uprave tvrde da će u najskorije vreme biti postavljene kamere na svim prilazima gradu, raskrsnicama i mestima većeg okupljanja građana.
„Čitava ova oprema doprineće smanjenju vožnje pod alkoholom, jer veliki broj saobraćajnih nezgoda sa manjim ili većim posledicama dešava se upravo kada su vozači pod >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << dejstvom alkohola. Neka od ideja je i da u što skorije vreme čitav grad bude pod kamerama, kao i svi evropski gradovi“, rekao je načelnik Mitić za City radio.
Ukupna vrednost nove opreme je milion i 300 hiljada dinara, koju je iz budžeta izdvojio Grad Niš. Manje od 1posto vozača pravi prekršaje, a posledice trpi neuporedivo veći broj, dok naši najmlađi sugrađani čine najmanje jednu trećinu onih koji budu povređeni ili stradaju.

„To što kažnjavamo ili što će na osnovu zakona biti kažnjeno manje od jednog procenta vozača, doneće bezbednost i sigurnost za mnogo naše dece. A svako ko želi da sedne pijan u vozilo i vozi ovim gradom treba da bude kažnjen“, priča gradonačelnik Perišić.
Gradonačelnik je dodao da će ovih dana biti aktivirani ranije postavljeni semafori u zoni škola Stevan Sremac, Bora Stanković i Vožd Karađorđe.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.