Novi “Handmade bazar” - kreativni proizvodi i umetnička komuna ponovo pred Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2022, 11:13

Novi “Handmade bazar” - kreativni proizvodi i umetnička komuna ponovo pred Nišlijama

Oslikane šolje i nakit, prirodni sapuni, garderoba sa digitalnim printom i nameštaj od mermera i metala - neki su od proizvoda koje će građani moći da vide i kupe na drugom “Handmade bazaru” umetničke komune “Mint”, koji će biti održan za vikend, 6. i 7. avgusta, u Julijan Djuponu u Nišu. Otvaranje je u 17 sati, a bazar će trajati do ponoći.

Sa idejom da osveži grad novim kulturnim događajima, ali i da podrži lokalne umetnike, “Mint” je nedavno osnovala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nišlijka Majda Mehanović.

Najavljeni razni predmeti na bazaru; foto: Komuna "Mint"Kaže da će i na drugom bazaru biti svežih ideja i modernih umetnina. Svoje radove predstaviće 21 izlagač, a ono što je novo u odnosu na prvi “Handmade bazar” jesu prirodni čajevi, sapuni i ulja.

Biće različitih sfera umetnosti i zanata - od oslikanih šolja i nakita, ilustracija i digitalnog printa na garderobi, pa sve do nameštaja od mermera i metala po meri. Takođe, ručno rađena kozmetika, sapuni i ulja, ali i čajevi su nešto novo što sada možete videti na bazaru - navode organizatori.

Najavljuju i muzičku podršku - u subotu, 6. avgusta, nastupiće di-džej Kontroverzni, kao i Duda Buržujka zgitarom. U nedelju, 7. avgusta, di-džejevi Zverka i Tina, koje su otvorile prethodni bazar, vrteće ploče.

Podsetimo, na prvom “Handmade bazaru” posetioci su mogli da se upoznaju sa onim što rade umetnici koji se bave malim biznisom u Nišu, pošto je svoja dela predstavilo 13 njih.

Ulaz je i ovog puta besplatan za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.