Novi DSS i Niš, moj grad zovu opoziciju na sastanak, NPS kaže da su sastanci u toku

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2024, 16:57

Novi DSS i "Niš, moj grad" zovu opoziciju na sastanak, NPS kaže da su sastanci u toku

Koalicija “Niš, moj grad” i Novi DSS pozvali su nišku opoziciju da se zajednički dogovore “oko ključnih izbornih uslova” i zakazali sastanak, ali Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije, koji je isto to uradio prošle nedelje, poručuje da je okupljanje već počelo i naglašava da se sastanci već održavaju.

Zakazali sastanak; foto: Koalicija Niš moj grad “Niš, moj grad” i Nova demokratska stranka Srbije saopštili su da organizuju sastanak niške opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u nedelju, 10. marta, u prostorijama Novog DSS.

Sve istinski opozicione stranke, bez obzira na to koju ideologiju zastupaju, moraju zajedno da se dogovore oko osnovnih izbornih, a time i demokratskih principa, koje će svom snagom i do kraja braniti nezavisno od koalicija u kojima će nastupati na izborima. Birački spisak i kontrola izbora su dve ključne teme prvog sastanka niških opozicionara koji će se održati u nedelju. Bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore je ono u čemu moramo biti jedinstveni - navode.

Istakli su da opozicija u Nišu jedinu šansu da smeni vlast ima ako se ujedini i zamolili opozicione stranke da do 8. marta potvrde dolazak na sastanak.

"Okupljanje već počelo"; foto: Đorđe Stanković Slično je govorio i narodni poslanik iz Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kada je prošle nedelje pozvao opozicionare na zajedničku listu. On sada kaže da su razgovori opozicije u toku i da će se za najviše dve nedelje znati ko će, osim stranaka iz koalicije “Srbija protiv nasilja”, biti uključen.

Okupljanje već počelo. Sastanci se već održavaju i mi ćemo svakako javiti vreme i mesto, ali privatno, ne preko medija. Drago nam je da i DSS ima slične poglede na okupljanje opozicije. Poruka mora da bude jasna, referendumska atmosfera u Nišu. Da se zna ko je za, a ko protiv ove vlasti - ističe Stanković.

O ideji da na predstojeće lokalne izbore u Nišu izađu u jednoj koloni, stavovi opozicije su, za sada, različiti - neki hoće na zajedničku opozicionu listu, neki se premišljaju, a neki izričito odbijaju.

Stankovićevu incijativu podržala je danas politička platforma Solidarnost. Kako kažu, očekuju da inicijativa okupi različite političke organizacije i veruju da će zajedno stvoriti “malo radosti i bolji život” u Nišu.

"Vreme je da konačno stvorimo malo radosti i bolji život u Nišu"; foto: Solidarnost Stankovićeva inicijativa za ujedinjenje opozicije i formiranje zajedničke liste, kako kaže koordinator Solidarnosti u Nišu Miroslav Stojanović, predstavlja značajan korak ka jačanju demokratskih snaga u Nišu zbog čega su oni odlučili da podrže taj predlog.

Kroz zajednički rad, političke organizacije mogu doprineti razvoju demokratije, poboljšanju transparentnosti i jačanju aktivnog učešća građana u donošenju ključnih odluka. Niš je potpuno skrajnut i koliko god se pred svake izbore vlast trudila da pokaže kako je sve dobro istina je da nakon njihovih svečanosti nama ostaju fabrike u kojima se slabo plaćenim ljudima bukvalno uništava zdravlje. Nisu naši radnici ti koji žele bolovanje, nego im vlast donosi bolest. Vreme je da konačno stvorimo malo radosti i bolji život u Nišu - ističe Stojanović.

Da je formiranje jedinstvenog fronta ključno za prevazilaženje trenutnih izazova i postizanje suštinskih promena, smatra Stojanović i poziva i druge političke aktere, organizacije civilnog društva i ugledne pojedince da im se pridruže.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nova demokratska stranka Srbije i Koalicija Niš, moj grad pozvali sve niške opozicione organizacije da se zajednički dogovore oko ključnih izbornih uslova

Izvor: JUGpress.com, 06.Mar.2024, 00:22

NIŠ..Nova demokratska stranka Srbije i Koalicija Niš, moj grad pozvali su sve niške opozicione organizacije da se zajednički dogovore “oko ključnih izbornih uslova”. Prvi sastanak, kako je navedeno u saopštenju održaće se u nedelju 10. marta u prostorjama Novog DSS...Navode da opozicione...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.