Novac od nagrade ulažu u usavršavanje

Izvor: Blic, 13.Jan.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac od nagrade ulažu u usavršavanje

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović uručio je juče u Gradskoj kući nagrade najboljim studentima Univerziteta u Nišu. Diplomu i novčani deo nagrade, koji iznosi 50.000 dinara, dobilo je 13 najboljih akademaca, koje su predložili njihovi fakulteti. Talenti su izrazili želju da se ovde zaposle i da svojim znanjem pomognu da Niš postane razvijeniji grad.

Nagrađeni su: Ana Momčilović sa Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Ivan Jovanović sa Ekonomskog, Miloš Petković >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Elektronskog, Milan Cvetković sa Mašinskog, Stevan Vujić sa Medicinskog, Marko Dimitrijević sa Pravnog, Marija Denić sa Prirodno-matematičkog, Aleksandra Ilić sa Učiteljskog, Lidija Kostić sa Fakulteta zaštite na radu, Mila Kulić sa Fakulteta umetnosti, Mladen Živković sa Fakulteta sporta i fizičke kulture, Milan Jovanović sa Filozofskog i Ivan Savić sa Tehnološkog fakulteta.

- Ova nagrada mi je još jedna potvrda da to što sam naporno učio i radio nije bilo uzalud. Upisao sam doktorske studije i nadam se da će za tri-četiri godine kad ih završim, stanje u ovom kraju biti bolje, tako da ću moći da se zaposlim i da svojim znanjem pomognem svom gradu. Deo novčane nagrade ću potrošiti na kupovinu literature, a ostatak će otići na provod - kaže Miloš Petković sa Elektronskog fakulteta, koji je završio sa prosečnom ocenom 10.

Mila Kulić, studentkinja druge godine Fakulteta umetnosti, na odseku za grafički dizajn, dobila je nagradu jer je prvu godinu dala sa prosečnom ocenom 10.

- Bila sam iznenađena kad su mi javili da sam najbolji student sa mog fakulteta. Ovo mi je podstrek da još bolje i više radim, jer znam da neko ipak prepoznaje trud i zalaganje. Pošto sam iz Leskovca, a studiram u Nišu, novac će mi dobro doći da lakše preživim studentske dane - priča Mila.

I Ivan Savić je Leskovčanin, diplomirao je sa prosečnom ocenom 9,85 i planira da upiše doktorske studije, ali želi da ostane da radi i živi u ovom delu Srbije.

- Srećan sam što Skupština grada Niša poštuje talentovane mlade ljude, nagrađuje ih i želi da im pomogne da se ovde zaposle. Ja nemam nikakvu želju da odem iz Srbije, već ću ostati ili u Leskovcu ili u ovom kraju i pomoći razvoj južne Srbije - ističe Ivan.

Nisu obavestili nagrađene

Na jučerašnju dodelu nagrada došlo je samo troje najboljih studenata jer ostali ili nisu bili obavešteni ili su bili sprečeni da dođu. Iz Uprave za obrazovanje, sport i kulturu kažu da je Univerzitet u Nišu, odnosno matični fakultet, bio zadužen da obavesti studente. S druge strane, sa Univerziteta naglašavaju da su oni dostavili spisak najboljih studenata, ali da je najbolje akademce trebalo da pozovu iz Skupštine grada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.