Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju

Izvor: RadioCity.rs, 26.Maj.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oprema ostaje u Kliničkom centru Niš, radovi se nastavljaju

Klinički centar u Nišu, prema najavama, trebalo je da bude otvoren 27. marta, međutim radovi nisu završeni ni u maju, što je takođe bilo najavljivano. Zbog toga je u ponedeljak predsednik Vlade Srbije  Aleksandar Vučić rekao da će svi odgovorni biti kažnjeni.
Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović rekao je za RTS da se radovi obavljaju punim intenzitetom i da je svakog dana angažovano oko 500 radnika. Radovanović je za državnu televiziju rekao da su mnogi pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << da ovaj veliki projekat iskoriste za svoje političke interese.
Dodaje da je bilo i njegovih kolega, lekara, koji su bili na visokim funkcijama, koji su svesno ili nesvesno kočili izgradnju, naglašavajući da je veoma važno da ovaj objekat zbog Nišlija i cele Srbije bude završen.
On je najavio da će svi odgovorni u lancu odgovarati. „Ako treba, izvođači radova će dobiti kaznene penale, oni koji su pratili izvođenje radova će takođe odgovarati. Svi će morati da odgovaraju za ono što su i kako su radili, a ovaj posao moramo da završimo“, rekao je Radovanović RTS-u. On očekuje formiranje posebne radne grupe Vlade Srbije koja bi trebalo da nadgleda i kontroliše nastavak radova.

„Naša procena je da je nedostajala puna koordinacija u radovima, pa je iz kabineta Marka Blagojevića formiran tim koji će pomoći da se prate radovi i završe do kraja“, rekao je Radovanović.
Ministarstvo zdravlja je prema pisanju RTS-a demantovalo navode, prema kojima će oprema koja je već instalirana biti izneta i vraćena, a zbog pitanja koje je često postavljano ovih dana o „nameštenom“ tenderu za nabavku.
„Komisija  za zaštitu prava odbila je žalbu kompanije (koja nije učestvovala), ceo postupak nabavke opreme je u toku“. Reč je o najboljoj opremi koja postoji u Evropi i ona će ostati kod nas, a ona koja treba da stigne, stići će za nekoliko nedelja, zaključio je Radovanović.  

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.