Nova koncertna sezona niških simfoničara

Izvor: RadioCity.rs, 12.Sep.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova koncertna sezona niških simfoničara

Simfonijski orkestar u Nišu nakon letnje pauze, 15. septembra započinje novu koncertnu sezonu, koncertom za harfu i flautu, nakon čega će, pre NIMUS-a biti održan još jedan premijerni koncet, 29. septembra. 
„Vladaju entuzijazam i radna disciplina i atmosfera među simfoničarima, koji su spremni za otvaranje nove sezone. Niške muzičke svečanosti će otvoriti pijanistkinja Rita Kinka 26. oktobra, a trajaće 10. novembra. Do kraja godine posle nas očekuju još tri koncerta“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << priča direktorka ove ustanove Vesna Bradić.
Iz uprave najavlju da će Simfonijski orkestar početkom sledeće godine biti bogatiji za harfu, koju nikada nije imao, tubu, hornu, trubu i još nekoliko duvačkih instrumenata. Nove instrumente obezbediće, kako kaže direktorka, zahvaljujući saradnji sa Vidinskom filharmonijom iz Bugarske, sa kojom zajednički učestvuju u projektu vrednom oko 150 hiljada evra.

„Osim zajedničkih koncerata koje ćemo održati u Nišu, Vidinu, Zaječaru i još jednom bugarskom gradu predviđena je ovim projektom i nabavka novih instrumenata“, kaže Vesna Bradić za City radio.
Već su puštene u prodaju karte za predstojeće koncerte po, do sada, ustaljenim cenama, a novitet su i kompleti karata za 5 koncerata, koji će moći da se kupe po ceni od 1750 dinara.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.