Nova komisija za ponovljeni izbor zamenika načelnika Gradske uprave Niš

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova komisija za ponovljeni izbor zamenika načelnika Gradske uprave Niš

Iako najavljivan još letos, i dalje nije poznato kada će novi konkurs za zamenika načelnika niške Gradske uprave biti raspisan. Gradsko veće je formiralo novu komisiju koja će izabrati najboljeg kandidata, a konkurs bi trebalo da bude raspisan nakon što Uprava dostavi uslove i tekst konkursa.

Prvi put se zamenik načelnika Gradske uprave birao kada i načelnik, na konkursu koji je raspisan početkom aprila ove godine.

Dok je za načelnika izabran Ljubiša Janić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << konkurs za zamenika gradonačelnika je poništen, jer i pored 4 prijavljena kandidata, Gradsko veće nije bilo zadovoljno.

Sada je formirana nova komisija koju čine sekretar Gradskog veća Marina Janković, gradski pravobranilac Miomira Dinić i diplomirana pravnica Vesna Stojković.

Jankovićeva pojašnjava da je odlučeno da se sve ponovi, jer su uslovi propisani konkursom bili nejasni.

Postoji nepreciznost u samom tekstu konkursa u delu koji se odnosi na isprave kojima se dokazuje da ranije nije prestao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede radne dužnosti. U cilju zakonitog sprovođenja konkursa komisija je predložila Gradskom veću da se poništi javni konkurs i da se raspiše novi sa preciznim definisanjem kojim ispravama se dokazuje prestanak rada zbog povreda radne dužnosti - rekla je Jankovićeva.

Pošto je, kako kaže, Veće odlučilo da raspiše novi konkurs, formirana je nova komisija, čiji je i ona član, a oni će međusobno izabrati predsednika ovog tela. Komisija će nakon konkursa sagledati sve pristigle prijave, ispitati kandidate i dostaviti Gardskom veću listu od 3 najbolje rangirana.

Podsetimo, među prijavljenim kandidatima na prošlom konkursu bili su Mirjana Popović, Milan Paunković, Miljan Petrović i Ivan Jovanović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi konkurs i komisija za izbor zamenika načelnika Gradske uprave

Izvor: JUGpress.com, 23.Okt.2017

NIŠ..Gradsko veće na danas održanoj sednici odlučilo je da raspiše novi konkurs za zamenika načelnika niške Gradske uprave. Ujedno,  Gradsko veće je formiralo novu komisiju koja će izabrati najboljeg kandidata. Novu komisiju čine sekretar Gradskog veća Marina Janković, gradski pravobranilac...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.