Nova fabrika Ariston u Nišu biće prva u industrijskoj zoni Sever

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2023, 12:54

Nova fabrika "Ariston" u Nišu biće prva u industrijskoj zoni Sever

Nakon što su iz Vlade Srbije na početku predizborne kampanje obećali da će u Nišu biti otvorena holandska fabrika Ariston Climate Solutions, iz Grada Niša kažu da će to biti prva fabrika stranog investitora otvorena u industrijskoj zoni Sever. Za opremanje te zone iz budžeta za 2024. godinu biće izdvojeno milijardu dinara, a nadležni kažu da su investitori dali jasne i precizne definicije svojih potreba.

Otvaranje pogona fabrike za proizvodnju električnih aparata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za domaćinstvo u Nišu eksluzivno je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je to već učinilo Ministarstvo privrede.

Direktor Kancelarije za ekonomski razvoj Niša Dušan Radivojević rekao je “teška dokumentacija” za otvaranje industrijske zone Sever pripremljena, te da će investitorima omogućiti novih 200 hektara zemljišta za svoje fabrike.

Upravo će Ariston prvi realizovati svoju investiciju na toj lokaciji. Zbog toga će i ove godine najznačajnija ulaganja biti u indistrijsku zonu Sever, gde je potrebno komunalno i infrastrukturno opremiti tu zonu. Ako znamo da preko 57% priliva u budžet od poreza na zarade, jasno je koliko se višestruko vrati ulaganje u svako novo radno mesto - rekao je Radivojević.

Načelnica Gradske uprave za finansije Nina Ilić kaže da su dobili vrlo jasne i precizno definisane potrebe investitora da ta lokacija u narednoj godini bude privedena nameni, te da će investitori na licitacijama otkupljivati delove zemljišta.

Inače, holandska kompanija "Ariston Climate Solutions" dobiće 22,2 miliona evra subvencije od države, a u obavezi je otvori pogon do 2026. godine. Ugovorom obavezuje i da zaposli najmanje 300 radnika na neodređeno vreme i da ne smanjuje taj broj 5 godina od završetka investicionog projekta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

VUČIĆ NAJAVIO OTVARANJE GASNOG INTERKONEKTORA: "Neću prisustvovati svečanoj ceremoniji da ne ispadne da se hvalim"

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 10:51

Predsednik Srbije naglasio da je jako važno da Srbija nastavi da se razvija..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu na TV Pink gde je govorio o svim aktuelnim temama...- Doneli smo jedan mnogo glup zakon izlazeći u susret evropskim vrednostima i opozicionim stavovima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.