Izvor: RadioCity.rs, 18.Jun.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Noć knjige“ – „Za čistu desetku“

 
Deseta „Noć knjige“ održaće se u knjižarama Delfi koje se nalaze u Beogradu i u još 11 gradova u Srbiji, među kojima je i Niš. Dve niške knjižare izdavačke kuće Laguna nalaze su u Voždovoj 4 i u prizemlju Kalče (lamela E, lokal 11).
„Noć knjige“ je prilika koja se ne propušta, jer samo u okviru ove manifestacije knjige različitih žanrova možete kupiti po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << 30 odsto, za tri 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na naslove ostalih izdavača biće do 20 odsto.
U toku „Noći knjige“ članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa popustima koji će važiti samo za „Noć knjige“. U zavisnosti od broja kupljenih knjiga, posetioci će imati mogućnost da uz knjige dobiju i punu kesu poklona, koje su obezbedili prijatelji manifestacije. Za sve one koji nisu u mogućnosti da posete Lagunine knjižare, akcijke cene će važiti i na sajtu.
Svesni da je Srbiju zadesila najveća prirodna katastrofa ikada i da je desetine hiljada ljudi ostalo bez svojih domova iz Laguna nastavlja s pomaganjem stradalima od poplava kroz donacije i akcije, u želji da se što pre vrate u svoje domove i zaborave nedaće koje su ih zadesile.
Deo prihoda ostvarenih u ovoj manifestaciji biće uplaćen za pomoć ugroženima u poplavama. Posle završene manifestacije „Noć knjige“ u junu mesecu izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi pokloniće 1.000 knjiga matičnoj biblioteci „Vlada Aksentijević“ u Obrenovcu, koja je osnovana daleke 1904. godine, a pretrpela je značajna oštećenja u nedavnim poplavama.

„Manifestacija „Noć knjige“, koju smo pokrenuli pre pet godina, za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja, a 50.000 posetilaca pokazuje da smo opravdali očekivanja. Pored ponude – više od 50.000 naslova – i ove godine pripremamo fantastične popuste, poklone, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima… i to je samo deo iznenađenja ove manifestacije“, poručuju iz Lagune.

Ljubitelji knjige družiće se sa niškim piscima Branislavom Jankovićem i Dejanom Stojiljkovićem, od 18 časova u Delfi knjižari u Kalči, a zatim od 20 časova u knjižari u Voždovoj.
Na obe lokacije, od 18 časova, sa mališanima će se družiti i fotografisati glumci Pozorišta lutaka. U knjižari u Voždovoj bioskop "Kupina" će poklanjati karte za bioskop na otvorenom, a čitaoci koji kupe knjige „Low life“ i „Leva strana druma“, Dejana Stojiljkovića, dobiće na poklon ulaznice za predstavu „Durlanski masakr kratežom“.
Organizatori ovog svojevrsnog festivala knjige su izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi. Izdavačka kuća Laguna u šesnaestoj godini postojanja i s produkcijom od preko 250 objavljenih naslova godišnje s pravom se naziva jednom od najvećih izdavačkih kuća, ne samo u zemlji već i u čitavom regionu.
U okviru knjižarskog lanca Delfi posluje dvadeset sedam knjižara, kao i najveća internet prodavnica u regionu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.