Nišlije iz naselja Stevan Sinđelić traže rešenje za napuštene pse, iz “Zoohigijene” nemaju ovlašćenja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 11:17

Nišlije iz naselja Stevan Sinđelić traže rešenje za napuštene pse, iz “Zoohigijene” nemaju ovlašćenja

Zbog prevelikog broja napuštenih pasa u niškom naselju Stevan Sinđelić, žitelji tog dela grada apeluju da se taj problem reši jer psi postaju agresivni, te se ne osećaju bezbedno. Iz "Zoohigijene” najavljuju dolazak u petak, ali kažu da oni nemaju ovlašćenja da zbrinu te pse.

Pored zabirnutosti za ličnu bezbednost, napominju da se u tom naselju nalazi nekoliko srednjih škola i fakulteta, te da postoji mogućnost, tokom velikih odmora i pauza, da učenici i studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << budu meta pasa.

Postali su veoma agresivni čim vas ugledaju, pitanje je vremena kada će nekoga povrediti, a skupljaju se kod lokalne pekare, gde skoro sva deca na odmorima kupuju obroke - rekao je jedan Nišlija.

Iz “Zoohigijene”, čiji rad spada u domen JKP Mediane, kažu da se svaka prijavu koju dobiju prosleđuje šefu službe koji formira ekipe koje će posetiti lokacije, ali da oni ne mogu da zbirnu te pse.

Kada ti psi prođu tretman kod nas, i kada ih naši veterinari sterilišu, čipuju i vakcinišu, oni se vraćaju na mesto staništa. Na taj način problem koji ljudi imaju neće biti rešen - kažu iz “Zoohigijene”.

Takođe su rekli da im je to naložena procedura rada, te da se iste moraju pridržavati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.