Nišlije aplauzom ispratile Andrićevu Gospođicu, večeras Nušićev Pokojnik

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2023, 09:11

Nišlije aplauzom ispratile Andrićevu "Gospođicu", večeras Nušićev "Pokojnik"

Gospođica, delo poznatog nobelovca Ive Andrića, sinoć je, zahvaljujući režiji i adaptaciji Đurđe Tešić, zasijalo pred niškom publikom u Narodnom pozorištu kao četvrta takmičarska predstava festivala "Teatar na raskršću", dok će večeras ljubitelji pozorišta uživati u predstavi Pokojnik.

Glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke na verodostajan način uspeli su da prikažu životni put Rajke Radaković, žene koja zbog amaneta koji joj je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << otac ostavio na samrti postaje opsednuta novcem i štednjom, gluva na svet oko sebe.

Slepa za sve, a najpre za društveni trenutak u kome se našla, sebična i sama, odana samo sopstvenoj iskrivljenoj uspomeni. U manjku dramatizacija ovog remek-dela naše književnosti, odvažila sam se prvi put u životu, da pokušam da dramatizujem ovu novelu i da joj udahnem ritam i formu koja se meni učinila bliskom i potentnom za rad u pozorištu" - navela je o predstavi dramaturškinja Vanja Ejdus.Opsednuta novcem; foto: JV/Tamara Todorović

Da je uspela u tome Nišlije su potvrdile velikim aplauzom.

Najveću naklonost publike dobila je glumica Slađana Zrnić koja tumači lik Rajke, doživotne gospođice.

Nišlije će večeras od 20 sati moći da pogledaju predstavu Pokojnik, satiričnu komediju po tekstu Branislava Nišića, u izvedbi crnogorskih glumaca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.