Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2023, 14:14

Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

U izboru trenera i kapitena ekipa Druge futsal lige, golman i kapiten niškog KMF Gvozdeni puk Dušan Stojković proglašen je za najboljeg čuvara mreže prvenstva. Nedavno je Stojković i prema glasovima publike Instagram stranice Futsal News, specijalizovane za futsal, izabran u idealan tim takmičenja.

Nakon što je prethodne godine izabran za drugog najboljeg golmana, ovaj 32-godišnji Nišlija, kaže da je na osnovu svojih odbrana, podsvesno i očekivao nagradu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Fudbalskog saveza Srbije ove godine.

Nagrada mi je značajna kao podstrek za narednu sezonu, da opravdam očekivanja, pre svega trenera i saigrača, ali i kao lična motivacija da budem još bolji, jer posle 15 godina u futsalu biti proglašen najboljim golmanom, velika je čast - rekao je Dušan.

Svojim odbranama Dušan kaže da se stvorila atmosfera da nema prava na grešku i loš dan, što mu istevremeno stvara pritisak, ali i motiviše da iz utakmice u utakmicu bude sve bolji.

Taj pozivitni pritisak da se od mene očekuje da odbranim svaki šut, nekada spasim i ono nemoguće, kako od saigrača, tako i od publike koja dolazi na naše utakmice, postala je moja svakodnevica. Ekipe protiv kojih igramo znaju moje kvalitete i znaju da neće biti lako da postignu gol - rekao je Dušan Stojković.

Ekipa Gvozdenog puka prvi deo prošle sezone završila je na trećem mestu, dok su u nastavku šampionata izgubili mesto u baražu za nadmetanje za najviši rang takmičenja za bod.

Naš cilj da sledeće sezone odigramo prvenstvo kako smo igrali u prvom delu, da osiguramo opstanak, ali da pokušamo da napravimo iskorak i uđemo u baraž, a onda je već sve moguće - kaže Dušan.

Takođe, zaključio je da je njegov uspeh istovremeno i uspeh celog tima, jer bez njihove podrške i zalaganja, ni njegov uspeh ne bi bio zapažen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.