Niškom Domu zdravlja dnevno stigne oko 50 poziva na SOS telefone

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2023, 17:10

Niškom Domu zdravlja dnevno stigne oko 50 poziva na SOS telefone

Nakon što je Dom zdravlja u Nišu otvorio dve telefonske linije za psihosocijalnu pomoć deci i roditeljima, dnevno im se i do 50 ljudi obrati za pomoć. Kako kažu, uglavnom traže savete i odgovore na sve nedoumice sa kojima se svakodnevno sureću.

Ubrzo posle tragičnih događaja u Srbiji, Dom zdravlja u Nišu odlučio je da pomogne roditeljima i deci i otvorio dve SOS linije. Timovi Doma zdravlja, kako kažu, putem telefona pružaju savetovanje, podršku i psihosocijalnu pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svima koji im se obrate, a od tada broj poziva se povećava.

Nekada se taj broj kreće i do 50 dnevno. Pitanja se uglavnom odnose na nedoumice sa kojima se oni svakodnevno susreću - kažu iz Doma zdravlja.

SOS telefonske linije Doma zdravlja otvoreni su svakog radnog dana od 7 do 20 sati, a za decu školskog uzrasta namenjeni su telefoni Savetovališta za mlade i oni se mogu javiti na broj 018/503 696, dok će deci predškolskog uzrasta podršku pružati Razvojno savetovalište i oni im se mogu obratiti putem telefona 018/503 579.

Osim pružanja saveta putem telefona, tim Savetovališta za mlade organizuje interaktivna predavanja namenjena deci osnovnih škola u Nišu i okolini na temu “Prevencija vršnjačkog nasilja”.

Pored Doma zdravlja, Sigurna kuća u Nišu pruža besplatnu psihosocijalnu podršku i savetovanje građana, a posebno dece, roditelja i zaposlenih u prosveti, i oni se mogu javiti na telefon 063/233 85 90 svakog dana od 8 do 20 sati.

Podsetimo, Grad Niš formirao je Savet za bezbednost i posebno telo unutar njega za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama, a u okviru Saveta, Dom zdravlja i Sigurna kuća otvorili su besplatne telefonske linije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.