Niškoj inspekciji naloženo da objavi rešenja o rušenju terena u Rovčetu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškoj inspekciji naloženo da objavi rešenja o rušenju terena u Rovčetu

Nakon što su u niškom Sekretarijatu za inspekcijske poslove odbili da Južnim vestima dostave naloge za rušenje i obustavu radova na terenima u Rovčetu u niškoj Tvrđavi, kao i rešenje o ozakonjenju, Poverenik za informacije od javnog značaja im je naložio da to učine u najkraćem roku.

Iako su u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP) ranije rekli da je postojalo rešenje niške inspekcije o rušenju terena u Rovčetu, niška inspekcija odbija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ta rešenja i obelodani. Pored toga, skriva i rešenje o ozakonjenju ovog objekta, nakon kojeg se, navodno, odustalo od rušenja.

Međutim, nakon žalbe novinara, reagovao je Poverenik, koji je niškom Sekretarijatu za inspekcijske poslove naložio da u roku od 5 dana odgovore novinarima.

Nalaže se Gradskoj upravi Niš da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 5 dana od prijema ovog rešenja, novinarima Južnih vesti dostavi tražene informacije, odnosno kopije dokumenata - kopije svih rešenja inspekcija o rušenju, obustavi radova i drugo, a koja se odnose na sportske terene na katastarstskoj opštini Crveni krst - navodi se u rešenju Poverenika.

Inspekcija je odbila ove podatke da dostavi novinarima pod izgovorom da je traženje njih "neosnovano".

Podsetimo, istraživanje Južnih vesti pokazalo je da su novoizgrađene tribine na terenima i postavljanje vodovodne i kanalizacione mreže samo neki od radova u Rovčetu koji su obavljeni bez dozvole za izgradnju i rekonstrukciju.

Na pisanje Južnih vesti reagovalo je i Ministarstvo saobraćaja i građevina, u kojem su poručili da su tereni morali da budu srušeni jer su građeni mimo propisa i zakona.

Saznanja Južnih vesti o ovom problemu gradonačelnik Niša Darko Bulatović odbio je da komentariše, a radove je često obilazio. Radove bez dozvole nije komentarisao ni većnik Branislav Kačar, iako je upravo on ranije u javnosti nastupao kao koordinator projekta. Kačar je "loptu" prebacio na KLERP.

Inače prva faza rekonstrukcije terena, nekada centra rukometa, malog fudbala, košarke, odbojke i atletike, najavljena je 2016. godine, završena je oktobra 2018. godine. Projekat je vredan 60 miliona dinara, a za drugu fazu predviđeno je postavljanje reflektora, video-nadzora, atletske staze za trčanje i alarmnog sistema.

Nakon pompeznog otvaranja, Rovče je primalo rekreativce i sportiste tek mesec dana, pa je stavljen katanac. Katanac na kapiji je zbog "zimskog vremena", rekli su u Kabinetu gradonačelnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.