Niško Pozorište lutaka startuje godinu sa manje para i predstava

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2020, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niško Pozorište lutaka startuje godinu sa manje para i predstava

Početak godine niško Pozorište lutaka je počelo sa smanjenim budžetom što je uticalo i na broj premijernih predstava. Direktorka pozorišta Milica Radulović navodi da će ove godine novac koji imaju pokriti samo 3 premijerna izvođenja.

Prošlogodišnji budžet od 6 miliona dinara rezervisan za premijerni program u Lutkarskom bio je dovoljan za 5 novih predstava. Novca i predstava sada je manje, ali direktorka Pozorišta lutaka Milica Radulović veruje da bi rebalans budžeta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mogao da promeni trenutno stanje.

Iz Sekretarijata za kulturu i informisanje dobili smo obećanje da ćemo sredinom godine dobiti novac za poziciju premijernih predstava, pa ćemo uspeti da u drugom delu godine dobijemo još jednu ili dve dodatne premijere - kaže direktorka Radulović.

Manji bužet- manje predstava; foto: V. KeserDo tada, repertoar pozorišta će činiti starije predstave i one od prošle godine. Direktorka tvrdi da to što je sada više repriza ne utiče na posećenost predstava.

Ja baš dolazim dva četvrtka, igra se Pinokio, pune su sale i zarada je pozitivna. Čak i da ne dođe do povećanja budžeta biću zadovoljna i ovim što se igraju predstave koje postoje - poručuje Radulovićeva.

Smanjenje budžeta jeste iznenađenje za one koji pamte izjave resornog ministra kulture Vladana Vukosavljevića, koji je ranije upravo u Nišu rekao da je sve više ulaganja lokalnih samouprava u kulturu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.