Niški žandarmi proglašeni krivim za prebijanje Andreja Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški žandarmi proglašeni krivim za prebijanje Andreja Vučića

Sedmorica pripadnika niškog odreda Žandarmerije, optuženi da su pretukli braću sadašnjeg predsednika i ministra finansija, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca tokom Parade ponosa 2014, proglašeni su, u ponovljenom postupku, krivim i osuđeni na uslovne kazne od po 8 meseci, s rokom provere od tri godine.

U ponovljem sudskom postupku, kako piše TVN1, žandarmi su osuđeni za krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Osuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević.

Podsetimo, incident se dogodio 2014. godine. Tokom sudskog procesa žandarmi su tvrdili da nisu krivi i da nisu prekoračili svoja ovlašćenja.

U izjavama pred sudom su rekli da su ih Vučić i Mali nazivali čobanima, da su im govorili “da će ih rasformirati” i da su se oglušili o naređenja “lezi dole” i “odbij”.

Nakon incidenta svi oni, kako su rekli na sudu, išli su na razgovor kod tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Žandarmi su suspendovani odmah nakon incidenta, a tadašnji načelnik niške Žandarmerije Senad Koštić je smenjen.

Na uslovne kazne žandarmi su osuđeni decembra 2017, a njihov advokat Filip Domazet ovakvu presudu nazvao je "kompromisnom" i rekao da će se žaliti na nju, ako treba i pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.