Niški srednjoškolci osmislili zdravu verziju eurokrema - prave ga od žira i urmi

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2024, 10:01

Niški srednjoškolci osmislili zdravu verziju eurokrema - prave ga od žira i urmi

Sa željom da naprave poslasticu koja ne sadrži dodati šećer, a koja je zdrava i ukusna, učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša osmislili su slatki krem od žira. To je proizvod kojim će ovi niški srednjoškolci takmičiti na regionalnom nadmetanju učeničkih kompanija.

Kažu da nema dodatih šećera i emulgatora; foto:SweetNiIz ove učeničke kompanije, koja se zove "SweetNI", kažu da su na ideju došli kada su shvatili da se na tržištu uglavnom nudi hrana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa dodatim šećerom, čime se povećava njen ukus i produžava vek trajanja.

Izvori lošeg šećera su sokovi, jogurti sa ukusom, kolači, slatkiši, kremovi i većina prerađenih namirnica - kažu ovi srednjoškolci.

Zato su rešili da naprave nešto što je, ne samo inovativno, već i značajno za zdravlje i ishranu ljudi.foto:SweetNi

Došli smo na ideju da osmislimo poslasticu koja neće sadrzati dodati šećer, koja će biti hranljiva i zdrava, a istovremeno ukusna. Tako je nastao "SweetNI krem" od žira. Proizvod se sastoji samo od prirodnih sastojaka kao što su brašno od žira, urme, čokolada sa visokim sadržajem kakaa i maslac - objašnjavaju niški đaci.

U njihovom kremu nema, ističu, emulgatora, niti palminog ulja.

Navode da im je misija da ponude zdravu varijantu krema sa visokom hranljivom vrednošću i da upozore na štetnost dodatog šećera u ishrani.

Ovu učeničku kompaniju čini 6 srednjoškolaca - Milica Todorović, Vuk Jovančić, Luka Marković, Anđelija Stevanović, Sonja Vučić i Sara Nešić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niški srednjoškolci osmislili „zdravu verziju eurokrema“ – od žira i urmi

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2024, 10:00

Sa željom da naprave poslasticu koja ne sadrži dodati šećer, a koja je zdrava i ukusna, učenici Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša osmislili su slatki krem od žira. To je proizvod kojim će ovi niški srednjoškolci takmičiti na regionalnom nadmetanju učeničkih kompanija, pišu "Južne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.