Niški simfoničari sviraju za Stefana

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jan.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški simfoničari sviraju za Stefana

Uvertiru Nabuko, Šostakovičev drugi valcer i Delibeove balete Nišlije će, između ostalog, moći da čuju na humanitarnom koncertu simfonijskog orkestra, za pomoć Stefanu Miladinoviću koji boluje od tumora. Simfoničari će zajedno sa profesorima Fakulteta umetnosti nastupiti 17. januara od 20 sati.

Program će činiti kompozicije sa Novogodišnjeg koncerta koje su u decembru izvodili niški muzičari, kako kaže dirigent Suzana Kostić, a nastup će upotpuniti kamerne tačke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << profesora Fakulteta umetnosti.

Što se tiče programa profesora Fakulteta umetnosti tu ima i dueta, kompozicija za kontrabas i klavir, onda se u jednom trenutku pojavljuju čelo, harmonika, klavir, klarinet. Mi imamo različite sastave i oni se po afinitetima udružuju na Fakultetu i tako prave programe. To je jedna nova energija koja je ušla na Fakultet umetnosti i oni to izvanredno rade - dodaje Kostić.

Novac od prodatih ulaznica će, kaže direktorka Simfonijskog Vesna Bratić, biti namenjen malom Stefanu kome je hitno potrebno lečenje u inostranstvu.

Pozivam sve ljude dobre volje da se priključe ovom koncertu, jer postoji ona izreka da je davanje jedino blago koje se umnožava i povećava deljenjem - dodaje Bratić.

Ulaznica za humanitarni koncert košta 1.000 dinara.

Podsetimo, dvoipogodišnji Stefan Miladinović skoro 2 meseca vodi borbu sa tumorom mekih tkiva. Zbog malih iskustava za lečenje u Srbiji, neophodno je da se operacija obavi na inostranoj klinici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.