
Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2020, 11:42
Niški sastav Eyot inspiracija za jelo od rakova i ajvara
Jelo od ćufti od mesa raka sa dodatkom ajvara u dresingu i sa salatom, koje je američki šef i bloger The Jazz Chef osmislio i prezentovao na svom sajtu, ponelo je ime poznatog niškog sastava Eyot jer i ukus podseća na muziku ovog benda. Jedan od glavnih sastojaka "torte od raka Eyot" je ajvar, tradicionalno sprsko jelo.
Zanimljiva kombinacija mesa od raka, ajvara, ananasa i tomatilja, povrća koje se često koristi u Latinskoj Americi za pripremu salse, podsetila je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Brajana Rosa, poznatijeg kao The Jazz Chef, na muziku benda Eyot u kojoj uživa.
Torta od raka Eyot nazvana po jednoj srpskoj grupi koju slušam jer je malo ljuta i sa ukusom ajvara, sprskoj paprici koja se širi skoro kao zvuk grupe. Servirano na mešanoj salti sa salsa dresingom od ananasa i tomatilja - napisao je ovaj američki šef.
Brajan Ros je ovo jelo osmislio i prezentovao marta 2016. godine, kada je i otkrio recept u kom važnu ulogu igra ajvar:
Crab Cake EYOT named for a certain Serbian group I listen to because it's a little spicy and flavored with Ajvar, a...
Niški sastav Eyot se tek sada na društvenim mrežama pohvalio ovim jelom koje je inspirisao:
#didyouknow that there’s a real dish named after us? By The Jazz Chef •the recipe⬆️• ————————————————— [Two weeks before our first single] #heartbeat #557799 @Ropeadope Records
Podsetimo, nedavno je najavljeno da će novi album niškog sastava “557799” trebalo da objavi 23. oktobra američka izdavačka kuća “Ropeadope”.