Niški saobraćajci dobijaju uređaj za detekciju droge u organizmu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški saobraćajci dobijaju uređaj za detekciju droge u organizmu

Pored alkohola, niška saobraćajna policija će, kako kaže gradski većnik Igor Vojinović, zahvaljujući novim uređajima, moći da kontroliše i da li su vozači konzumirali drogu. Ovakve uređaje će, dodaje Vojinović, niški saobraćajci dobiti do kraja godine.

9,5 miliona dinara je, kaže Vojinović na Gradskom veću, namenjeno za opremanje niške policije. Najveća novina su uređaji za detekciju prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

To je praksa koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se primenila u par gradova u Srbiji i rezultati su bili veoma dobri. A vreujemo i da samo saznanje kod vozača da postoji ovakva tehnologija, da će u mnogome uticati na njihovu svest da ne konzumiraju ni alkohol, ali ni druge psihoaktivne supstanve - ističe Vojinović.

Pored ovoga, dodaje, saobraćajci će podnoviti i vozni park sa 3 nova automobila.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.