Niški plivači na takmičenju “Malme Open 2016.”

Izvor: RadioCity.rs, 09.Feb.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški plivači na takmičenju “Malme Open 2016.”

Niški tim SRU OSI „Nais“ otputovao u Švedsku, na takmičenje “Malme Open 2016.” U timu su trener Marija Damnjanović i plivači Nemanja Tadić, Nikola Ljubisavljević, Nemanja Panović i Stevan Nakić.
Najiskusniji u „ekspediciji“ je svakako najbolji srpski plivač sa invaliditetom, dvadesetjednogodišnji Nemanja Tadić, koji je dva puta do sada nastupao na ovom takmičenju i doneo 5 zlata u NIš. Najmlađi u ekspediciji je Nikola Ljubisavljević, šesnaestogodišnji gimnazijalac >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << iz Niša.
Trener naših plivača Marija Damnjanović kaže da će ovog puta konkurencija iz dva razloga biti izuzetno jaka, što za udruženje Nais predstavlja poseban izazov.

„Nikada jača konkurencija u Malmeu će nam dati objektivnu sliku gde se sada nalazimo. Za razliku od Nemanje Tadića koji spada u plivačku elitu, Nikola Ljubisavljević će moći da „ukrsti koplja“ sa vršnjacima i da stekne novo iskustvo“, objasnila je Marija.
Novina na ovogodišnjem takmičenju je to da je dvodnevno plivačko takmičenje u kalendaru Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.
SRU OSI „Nais“ vodi računa o fizičkim aktivnostima osoba sa invaliditetom. Najzastupljeniji sportovi u ovom udruženju su plivanje i stoni tenis, a od nedavno i boćanje.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Niški plivači otišli u Malme po medalje

Izvor: NiskeVesti.rs, 10.Feb.2016, 10:20

Petočlana ekipa niškog Sportsko-rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom „Nais“ učesnik je 40. Međunarodnih igara za osobe sa invaliditetom “Malme Open 2016“.. . Ekipu SRU OSI „Nais“ sačinjava jedan trener (Marija Damnjanović) i četvorica plivača (Nemanja Tadić, Nikola Ljubisavljević,...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.