Niški osuđenici sašili i donirali porodilištu čaršave, komprese i navlake

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2024, 15:26

Niški osuđenici sašili i donirali porodilištu čaršave, komprese i navlake

Osuđenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radnu površinu koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije u niškom porodilištu. Ovu opremu je Uprava KPZ-a donirala Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

Donirano 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija U krojačkom pogonu ovog zavoda osuđenici koji su stekli sertifikat za krojenje i šivenje sašili su stvari >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potrebne niškom porodilištu, a Uprava KPZ-a Niš je obezbedila materijal koji je pogodan za sterilizaciju. Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević pohvalio je osuđenike.

Dobrobit žena i dece je obaveza celog društva pogotovo u situacijama koje mogu da budu osetljive za njih i njihove porodice. Zahvalio bih se svim osuđenicima u humanoj misiji darivanja koja nije prva i podsetio bih da su oni pomogli niškom porodilištu i kad su se 2018. godine priključili akciji kupovine pokretnog inkubatora za bebe koji je presudan za život tek rođene dece - rekao je Carević.

"Dobrobit žena i dece je obaveza celog društva"; foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Osim mogućnosti da nastave prekinuto školovanje, osuđenici u KPZ-a Niš mogu da završe sertifikovanu obuku za deficitarna zanimanja poput obuke za varioce, pekare, stolare, krojače, građevinske limare, vodoinstalatere, kao i za poslove ofset štampe.

Osuđenici su prošle godine prvi put, uz još pet kazneno-popravnih zavoda, učestvovali na trećem onlajn Svetskom prvenstvu u šahu za osuđenike i osvojili visoko 11. mesto u nadmetanju sa predstavnicima 50 država iz celog sveta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.