Niški odbori stranaka osuđuju napad, a radikali Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jul.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški odbori stranaka osuđuju napad, a radikali Vučića

Dok niški odbori stranaka napad na premijera Vučića i njegovu delegaciju u Srebrenici osuđuju i nazivaju “vandalskim”, niški radikali kažu da pre svega osuđuju Vučića što je uopšte otišao tamo "izdajući time interese države".

Najbrži u osudi su, razumljivo, bili niški naprednjaci koji su ovaj događaj nazvali "pokušajem ubistva premijera u trenutku kada je odavao počast žrtvama i pružao ruku pomirenja".

Ovo je trebalo da bude korak ka pomirenju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i poruka da se Srbija zalaže za mir i saradnju u regionu. Pružamo punu podršku premijeru i pozivamo sve građane da na Bošnjake gledaju kao na svoje prijatelje - navodi GO SNS u saopštenju.

Ovoj osudi se priključio i njihov koalicioni partner SPS, a v.d. predsednika niških socijalista Žarko Ranković naveo je da se Vučić poneo državnički samim svojim odlaskom u Srebrenicu, kao i svojom odmerenom reakcijom kojom nije želeo da potpiruje dalje sukobe.

Niške demokrate kažu da glavnu krivicu za ovaj događaj snose organizatori.

Oni su morali da spreče taj napad, ali je očigledno da je organizacija napravila propust. Naš odnos treba da bude pomirljiv i mi svakako osuđujemo napad - kaže predsednik GO DS-a Miodrag Stanković.

Nikola Savić iz niškog odbora Srpske radikalne stranke kaže da je stav radikala o ovom slučaju poznat, te da Vučić nije smeo ni da ide u Potočare. Na pitanje da li niški radikali osuđuju napad, Savić kaže da oni pre svega osuđuju njega što je otišao tamo.

Trebalo je da ode u Bratunac na pomen srpskim žrtvama. Mi osuđujemo svaki napad na bilo koga, ali napad je posledica njegovog odlaska tamo, mogli smo da ga predvidimo - kaže Savić.

On dodaje da je samim odlaskom tamo, premijer izdao interese države i naroda.

Pored toga što se Gradski odbor SNS-a oglasio sa zvaničnim stavom o dešavanjima na komemoraciji u Srebrenici, predsednik Opštine Palilula u Nišu i visoki funkconer ove stranke Boban Džunić oglasio se i samostalnim saopštenjem.

Mislim da je pokušaj ubistva našeg premijera u Potočarima pokušaj šire destabilizacije regiona, stopiranje naših evrointegracionih procesa, izazivanja novih sukoba i produbljivanje nepoverenja u multietničkim sredinama - kaže Džunić.

On je dodao da je “ruka pomirenja koja je ostala ispružena potvrda mudre politike koju Vučić vodi i znak sigurnosti za sve građane Srbije”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.