Niški kantautor Saša Trajković snimio novu pesmu, najavljuje i spot

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški kantautor Saša Trajković snimio novu pesmu, najavljuje i spot

Nekadašnji niški metalac, koji je pre više od 15 godina napravio solo karijeru spajajući etno zvuke i rokenrol - Saša Trajković, poznatiji kao Big Sale, snimio je novi singl "Tiha vodo". Najavljuje da će ova numera dobiti i spot, a plan je da se snima na Dunavu u Beču.

Kantautor koji je verovatno najpoznatiji po pesmi "Bistra voda", kaže da se tema vode često provlači kroz njegove pesme, ali ne sa nekom posebnom namerom.

"Bistra voda" je pesma koja je kod >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljudi najviše zaživela. Ovo nije namenski zbog toga, to je nešto opet vezano za moja razmišljanja o životu generalno. Tako da izađe tako neplanski. Zadovoljan sam što je tako ispalo, da sam razmišljao baš da pišem o vodi možda ne bi tako bilo. Moglo je da me povuče i na neku drugu stranu, ali eto, hvala Bogu, zadovoljan sam kako je pesma ispala na kraju - rekao je Trajković.

Nišlija i dalje ne definiše žanrovski svoju muziku, iako kaže da je mnogi zovu etno metal zbog distorzirane gitare u nekim pesmama ili zbog toga što je bio deo metal grupe Stentor.

To je sad neki duhovni metal, nije. Ima epskih momenata, duhovnih momenata, ima i rokenrola, etno momenata, ali baš jedan naziv ne bi mogao, tu bih pogrešio - objašnjava Saša.

Pošto u poslednje vreme, kaže, živi na relaciji Niš-Beč, spot za pesmu "Tiha vodo" planira da snima u austrijskoj prestonici.

Zamislio sam da spot snimamo na Dunavu u Beču, pošto su mi se tako neke životne okolnosti desile, to bih tamo radio. U kontaktu sam i sa Mijalkovićem iz Srpskog udruženja Prosvjeta pa ćemo da vidimo kakvu ćemo saradnju da napravimo. U svakom slučaju, verovatno ćemo imati i tamo promociju spota, a Bože zdravlje, i ovde u Nišu - dodaje Trajković.

Ovaj muzičar priznaje da u poslednje vreme nije imao velike nastupe, te da bi trebalo da bude aktivniji. Prošle godine svirao je na Nišvilu, a za neke sledeće kaže "Bože zdravlje".

Zadovoljan je i dinamikom kojom snima pesme, jer kako kaže, ne valja da se "štancuju", već da izađu kad za to dođe vreme.

Inače, Trajković je uradio muziku i tekst za novi singl i odsvirao akustičnu gitaru, dok je bubnjeve svirao Miloš Vojvodić, bas Miroljub Milošević, klavijature Aleksandar Ristić, a violinu Jovana Jevtić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.