Niški izviđači šetnjom kroz Zaplanje obeležavaju Dan planete Zemlje

Izvor: JužneVesti.com, 18.Apr.2023, 14:43

Niški izviđači šetnjom kroz Zaplanje obeležavaju Dan planete Zemlje

Odred izviđača “Josif Pančić” iz Niša 24. godinu zaredom organizuje promotivno-ekološku šetnju pod nazivom “Stazama akademika Josifa Pančića”. Ovog puta šetnja će biti održana u periodu od 21. do 23. aprila u Gornjem Barbešu, a mogu učestvovati svi zainteresovani građani.

Povod je Svetski dan planete Zemlje, a svi zainteresovani moći će da se pridruže izviđačima u subotu, 22. aprila. Okupljanje je kod Osnovne škole “Vitko i Sveta” u Gornjem Barbešu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u 9:30.

Aktivnost za posetioce je simboličnih 250 dinara, a uz dan proveden sa mladim ljudima u prirodi, dobija se i tradicionalni izviđački ručak - navode iz Odreda izviđača “Josif Pančić”.

Sadiće četinare; ilustracija; foto: OI "Josif Pančić" Kako navode, oko 150 izviđača iz Niša, Svrljiga, Bele Palanke, Šapca, Obrenovca, Sremske Mitrovice, ali i iz Bosne i Hercegovine prošetaće kružnom stazom dugom 13 kilometara, od Gornjeg Barbeša preko Vilandrice i Seličevice, pa nazad do Barbeša.

Tako žele, kako kažu, da ukažu na značaj očuvanja prirode u vremenima kada su ljudi od nje sve otuđeniji. Osim šetnje, sadiće četinare na stazi, u čast Pančićevog rođenja

Kako želimo da ukažemo na značaj ekologije, reciklaže i održivog razvoja, u okviru svih aktivnosti, organizovaćemo i ekološke radionice o sortiranju otpada, kako bi svaki učesnik sa ove aktivnosti sa sobom poneo nova znanja i želju za malim, ali bitnim promenama u pogledu očuvanja prirode - ističu iz Odreda.

Pored toga, ideja im je da se što više druže, stvaraju jaka u duga prijateljstva. Dodaju da time što šetnju svake godine organizuju na različitim relacijama žele da onima koji dolaze iz drugih gradova pokažu prirodne lepote Niša i okoline.

Tako će ove godine učesnici moći da posete skrivene predele Zaplanja, dok su prethodne šetnje organizovane u Ostrovici, Jelašnici, Sićevu i Niškoj Banji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ekološka šetnja izviđača  ”Stazama akademika Josifa Panćića”

Izvor: JUGpress.com, 18.Apr.2023

NIŠ..Odred izviđača “Josif Pančić” iz Niša, 24. godinu zaredom organizuje promotivno-ekološku šetnju ”Stazama akademika Josifa Panćića”. Ovogodišnja šetnja biće održana u periodu od 21. do 23. aprila u Gornjem Barbešu...                         Oko 150 izviđača...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.