Niški i sarajevski Univerzitet postali partneri

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški i sarajevski Univerzitet postali partneri

Razmena nastavnika i studenata, kao i zajedničko postdiplomsko usavršavanje, neki su od vidova saradnje koji su predviđeni ugovorom potpisanim između Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Sarajevu.

Ugovorom o naučnoj i obrazovnoj saradnji parafirali su rektori prof. dr Dragan Antić i prof. dr Rifat Škrijelj, čime je započeto partnerstvo ova dva univerziteta.

Ovim ugovorom se, u narednih pet godina, predviđa razvijnje akademske saradnje u oblasti obrazovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << naučnoistraživačkog rada i drugim oblastima od zajedničkog interesa. Saradnja će se realizovati na bazi recipročne razmene nastavnika, saradnika i studenata, kao i kroz razmenu informacija i odgovarajuće literature iz oblasti naučnog rada i obrazovanja - navode na niškom Univerzitetu.

Objašnjavaju da će ova dva univerziteta moći da zajednički organizuju usavršavanja “u vidu specijalističkih, master i doktorskih studija”, kao i da sastavljaju ispitne komisije za pripremu i odbranu doktorskih teza.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.