Niški gerilci: Nalazište Medijana ušlo u Ginisovu knjigu rekorda po nedostupnosti za turiste

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 12:24

Niški gerilci: Nalazište Medijana ušlo u Ginisovu knjigu rekorda po nedostupnosti za turiste

Aktivisti niške Urbane gerile okačili su specijalno Ginisovo priznanje na kapiji Arheološkog nalazišta Medijana jer je, kako kažu, ono oborilo rekord po dužini nedostupnosti za turiste. Vrata tog kompleksa zatvorena su više od četiri godine.

Zbog čestih radova, konzervacije i pokrivanja, Medijana je nedostupna za posetioce još od 2013. godine, a tek na kratko bila je otvorena 2018.

Nakon probijenih rokova, propalih tendera i brojnih najava nadležnih, izabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su četiri firme koje će uređivati kompleks, odnosno obaviti završne radove.

U međuvremenu, ispred nalazišta je okačeno priznanje za najdužu nedostupnost za posetioce u kategoriji spomenika od nacionalnog značaja, u trajanju od više od 1.550 dana.

Ekskluzivna vest! Nekako neprimetno, pravom gerilskom akcijom, u Niš su stigli predstavnici Ginisove komisije i uručili specijalno priznanje Arheološkom nalazištu Medijana! Za najdužu nedostupnost nalazišta za turiste, Medijana je ušla u Ginisovu knjigu rekorda! Čestitamo - poručuju gerilci.

Podsetimo, nedavno je rekonstruisan muzej na lokalitetu, a nadležni su tada rekli da je još neizvesno kada će sve biti gotovo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Srpska sramota za Ginisa, turisti više od 4 godine ne mogu da priđu turističkoj senzaciji

Izvor: Luftika.rs, 08.Sep.2022

Aktivisti Urbane gerile Niš okačili su danas na kapiju Arheološkog nalazišta Medijana specijalno „Ginisovo“ priznanje za najdužu na svetu nedostupnost turistima.. Napisano je da je Medijani pripalo priznanje u kategoriji spomenika od nacionalnog značaja, za nedostupunost u trajanju od više...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.