Niški džudisti priželjkuju titulu u Superligi

Izvor: JužneVesti.com, 19.Dec.2018, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški džudisti priželjkuju titulu u Superligi

Svega dve nedelje nakon što su zauzeli peto mesto u Ligi Evrope, džudisti niškog kluba Kinezis upustiće se u za njih, kako kažu, najvažnije takmičenje u godini - Superligu. Prošle godine ovo prvenstvo završili su kao vicešampioni, a sada se nadaju da će se ovog vikenda u Beogradu popeti stepenik više.

Nišlije prvo u petak, 21. decembra očekuje grupna faza takmičenja, gde su im rivali Ruma i Dinamo iz Pančeva, timovi sa kojima se nisu susretali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << do sada. Za prvi dan takmičenja zakazano je četvrtfinale, a ukoliko Kinezis uspešno pređe prve dve prepreke na tatamiju će se naći i u subotu.

Za 22. decembar predviđene su polufinalne i finalne borbe, kao i plej-aut. U pohodu na titulu, kaže kapiten niškog tima Miroljub Ivezić, glavni konkurenti su im Crvena zvezda i Rakovica.

Ostaje žal za medaljom u Ligi Evrope, ali nema osvrtanja preko ramena. Očekuje nas Superliga, prošle godine smo bili finalisti, ja se nadam da ćemo ove godine ići stepenicu više. Imamo mladu ekipu željnu rezultata, a opet svi imaju dovoljno mečeva iza sebe da mogu da ostvare to što se od njih očekuje. Pokazaćemo sve u subotu - rekao je Ivezić.

Džudisti Kinezisa tempirali su formu za ovo takmičenje, pojašnjava trener niškog kluba i juniorskih selekcija reprezentacije Srbije Nikola Milošević, te im je Liga Evrope poslužila kao svojevrsni test.

Ne volimo mnogo da pričamo o čekivanjima i dajemo prognoze. S obzirom da smo finalisti prošle godine, nosimo veliku odgovornost ove godine. Imamo mladu, sjajnu ekipu, dugačku ekipu, momci su tempirali formu isključivo za ovo takmičenje. Sa sjajnom ekipom i u sjajnoj atmosferi putujemo na takmičenje koje je za nas najbitnije u godini - priča Milošević.

Treneri Nikola Milošević i Nemanja Stanković sem kapitena Miroljuba Ivezića u prestonicu će ovog vikenda povesti oporavljene Aleksu Krstića i Andriju Milenkovića, iskusna pojačanja Marka i Miloša Vukićevića, Filipa Nurkića, Stefana Mirkovića, Miliju Krasojevića, Milana Mihajlovića, Filipa Mosića i Nikolu Jeremića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.