Niški advokati podržali medijaciju

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški advokati podržali medijaciju

Kako bi se brže i jeftinije rešavali sudski sporovi, Advokatska komora Niša je potpisala protokol o medijaciji sa Višem i Osnovnim sudom iz Niša. Ovo je, kažu, njihov način da daju podršku ovakvom rešavanju sudskih procesa.

U Advokatskoj komori, ali i Višem i Osnovnom sudu iz Niša, ističu da se pomoću medijacije rasterećuju sudovi i smanjuju troškovi, što su pokazali i dosadašnji slučajevi.

Cilj potpisivanja protokola je unapređenje medijacije, imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u vidu da veća primena medijacije znači smanjenje broja predmeta u sudovima, smanjenje priliva, te rasterećenje sudova, kako bi se svi resursi usmerili na predmete koji nisu medijabilni - navode u niškim sudovima.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i ministarka pravde Nela Kuburović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.