Niški Veterinarski institut odbio “škodu” na tenderu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Maj.2023, 08:20

Niški Veterinarski institut odbio “škodu” na tenderu

Uz obrazloženje da ponuda Auto Čačka ne sadrži sve potrebne obrasce, Veterinarski institut u Nišu odbio je da kupi “škodu” na tenderu za nabavku službenog automobila. Pošto je to bila jedina ponuda, zaposleni za sada ostaju bez metalik crne limuzine sa toniranim staklima, čija je procenjena vrednost bila oko 34.000 evra bez PDV-a.

Veterinarski institut tražio je i da automobil ima najmanje šest zvučnika, vazdušne zavese, retrovizor sa automatskim zatamnjenjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kao i da vozilo bude novo i nekorišćeno.

Nakon teksta Južnih vesti o tome, čitaoci su komentarisali da sve "miriše" na "škodu oktaviju kombi", da "škoda" ispunjava sve uslove "101%", ali i da je "iz samih uslova paketa opreme jasno da odgovaraju jednom modelu poznate SNS marke vozila".

Cena koju je Auto Čačak ponudio bila je oko 30.590 evra bez PDV-a, odnosno oko 36.700 evra sa PDV-om.

Međutim, za razliku od većine niških preduzeća i ustanova čije su vozne parkove poslednjih meseci i godina “osvežavale” upravo "škode", komisija niškog Veterinarskog specijalističkog instituta ocenila je da ovog puta nedostaju određeni obrasci.

Naručilac obustavlja postupak zato što se ponuda ponuđača odbija zato što ponuda ne sadrži sve konkursnom dokumentacijom propisane obrasce - piše u Odluci o obustavi postupka.

Kako je navedeno, ponuda ne sadrži “izjavu o ispunjenosti tehničkih karakteristika ponuđenog dobra”, kao i da postoje i “drugi nedostaci zbog kojih je nemoguće utvrditi sadržinu ponude ili nije moguće uporediti je sa drugim ponudama”. Drugih ponuda, međutim, nije ni bilo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.