Niški SPS raspuštanjem do jedinstva

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški SPS raspuštanjem do jedinstva

Iako su niški i svi opštinski odbori SPS raspušteni, u ovoj partiji kažu da je to “taktički potez” kako bi se došlo do jedinstva pred izbore koji slede, a nakon njih će, tvrde, svi odbori ponovo biti formirani.

U predizbornu kampanju Gradski odbor Socijalističke partije Srbije, odlukom vrha stranke, ulazi raspušten.

Ipak, u SPS-u to ne vide kao problem, već kao taktiku pred izbore.

Procenili smo da na takav način možemo da uspostavimo mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << veće i bolje jedinstvo u susret predstojećim republičkim i lokalnim izborima. Niko nije isključen iz stranke ili smenjen i svako će imati određenu ulogu u periodu koji je pred nama i od aktivnosti svih ljudi zavisiće pozicija u budućem radu stranke - rekao je Mile Ilić, član Predsedništva SPS.

Privremeni organ od 13 članova vodiće Žarko Ranković, a tu će biti još i Mile Ilić, Aleksandar Cvetković, koji je i predsednik Okružnog odbora, Zoran Radovanović, Nebojša Bogdanović, Srđan Vasković, Marija Ignjatović, Ivana Dinić, Igor Jovanić, Saša Živić, Srđan Savić, Jelena Mitrovska i Darko Nikolić.

Zadatak rukovodstva je da upravlja kompletnim odborom SPS u Nišu i imaće sva ovlašćenja koja su regulisana Statutom stranke.

Obaveza ovog privremenog rukovodstva je da 60 dana od dana proglašenja izbornih rezultata od strane republičke komisije, sprovede izbore unutar SPS i nakon toga će prestati njegov mandat - rekao je Ranković.

Socijalisti su, kako kaže Ranković, bili i do sada jedinstveni, osim, kako je rekao, pojedinačnih istupa. Iako ga Ranković nije imenovao, poznato je da je Igor Novaković najviše istupao iz SPS poslednjih meseci, i sankcionisan je odlukom Statutarne komisije SPS.

IBez obzira što Novakovića nema u privremenom organu, Ranković kaže da su njemu vrata otvorena.

Igor Novaković je član Socijalističke partije Srbije, član Glavnog odbora i on je uvek dobrodošao, ali mora se pridržavati statutarnih normi i mora se ponašati u skladu sa Statutom SPS - rekao je Ranković.

Partiju sada čekaju pripreme za izbore, a najavljuju i skoro predstavljanje predizbornog programa uz nadu da će rezultati na lokalu ovog puta biti bolji od 13,9% koliko je osvojeno pre 4 godine.

Više puta su istakli da su zadovoljni saradnjom sa Srpskom naprednom strankom na lokalu, ali su rekli da će konačnu odluku o saradnji sa drugim strankama doneti Beograd.

Mi ćemo verovatno u toku februara doneti odluku o predizbornim koalicijama i na nivou grada, a to će pratiti republičke dogovore - rekao je Ilić.

Najavili su fer izbornu kampanju, uz konstataciju da neće gledati u tuđe dvorište, već da će “afirmisati svoje rezultate”.

O programu koji se piše nisu mnogo govorili, ali su rekli da je neophodno da država više pomaže Gradu i da bii Niš trebalo da dobije gradskog menadžera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.