Niški “Parking servis” promenio dobavljača boja za ulice, kupuju farbu za više od 20 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2022, 17:09

Niški “Parking servis” promenio dobavljača boja za ulice, kupuju farbu za više od 20 miliona dinara

Na tenderu za kupovinu boja kojom radnici Parking servisa obeležavaju niške ulice pobedila je firma Tehnohemija iz Beograda. Ona će za oko 21 milion dinara niškom javnom preduzeću isporučiti boje i razređivač i tako posle nekoliko godina zameniti nišku firmu Pamax, koja je na ovom tenderu redovno pobeđivala.

I Tehnohemija je, kao i ranije Pamax, bila jedina firma koja je poslala ponudu na tenderu koji je raspisan početkom decembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Komisija je utvrdila da je njihova ponuda, nešto niža od 18 miliona dinara kolika je bila i procenjena vrednost, prihvatljiva pa su se zato saglasili da ugovor dodele njima.

Ponuda ponuđača je blagovremena i prihvatljiva jer u istoj ne postoje osnovi za isključenje privrednog subjekta, ponuđač je ispunio sve kriterijume za izbor privrednog subjekta, a ispunjeni su zahtevi i uslovi u vezi sa predmetom nabavke - piše u odluci.

Konačna cena sa PDV-om je 21,3 miliona dinara.

Bela, žuta i plava su standardne boje za obeležavanje signalizacije na putevima. Parking servis je naručio najveće količine upravo pomenutih boja, ali uz njih kupuje i zelenu, crvenu, sivu i crnu.

Tehnohemija će imati obavezu da isporuči 43 tone bele, 6 tona žute, po 300 kg plave i crvene, 90 kg zelene, 180 kg sive i 420 kg crne uz razređivače i druge vrste boja i nijansi.

Ovo beogradsko preduzeće ima dugu tradiciju, kako piše na njihovom sajtu, a osnovano je još 1951. godine. Uz razne reorganizacije, privatizaciju i stečaj danas posluje kao akcionarsko društvo i sarađuje sa brojnim firmama iz različitih oblasti. Pored prodaje imaju i svoj proizvodni pogon hemijskih proizvoda, a bave se i izdavanjem prostora.

Podsetimo, Parking servis je poslednjih godina boje isključivo kupovao od Pamax-a, preduzeća iz Panteleja osnovanog 2016. godine čija je pretežna delatnost nespecijalizovana trgovina.

Od ovog preduzeća kupovani su ukrasi, ali i boje zbog kojih je 2019. uhapšeno nekoliko zaposlenih iz Parking servisa zbog sumnje u nameštanje javne nabavke.

Međutim, Više javno tužilaštvo je odustalo od tog postupka jer je u istrazi utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.