Niški Parking servis kupuje nove boje, ali i one koje nisu propisane pravilnikom

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2024, 10:49

Niški "Parking servis" kupuje nove boje, ali i one koje nisu propisane pravilnikom

Iako je pravilnikom propisano da se oznake na putevima u Srbiji obeležavaju belom, žutom i eventualno plavom bojom, niški JKP Parking servis, pored tih, kupuje preko tendera po 150 kilograma crvene, zelene, sive i crne boje. V. d. direktorke Aleksandra Božanić kaže da će ih koristiti za parking mesta u crvenoj i zelenoj zoni, dok će sivom i crnom "maskirati" oznake koje više ne važe.
Zelenom i crvenom će, navodi Božanić, biti obeležena parking mesta u tim zonama, odnosno biće ispisani brojevi za plaćanje parkinga. Zelena je namenjena i za parking mesta sa punjačem za električne automobile i za parkinge za bicikle u Čairu.
Crvena boja za puteve se koristi za obeležavanje biciklističkih...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.