Niški “Eyot” nastupa na džez festivalu u Švajcarskoj

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški “Eyot” nastupa na džez festivalu u Švajcarskoj

Na “Cully jazz” festivalu, jednom od najznačajnijih u Evropi, ove godine nastupiće niški sastav Eyot, a kompozicija ovog srpskog sastava je i muzička podloga zvaničnog trejlera tog festivala u Švajcarskoj.

Eyot je pozvan da nastupi na festivalu koji je se već 34 godine održava u prvoj polovini aprila u gradu Kaliju na Ženevskom jezeru. “Cully jazz festival” privlači između 40 i 45 hiljada posetilaca svake godine, a programski obuhvata preko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trideset koncerata na tri različite pozornice.

Nastup benda “Eyot” zakazan je za 8. april, a organizatori ih najavljuju kao „Nirvanu evropskog džeza“ i kao sastav koji predvodi evropski talas džeza neutabanim stazama.

Pored nastupa, džez sastavu iz Niša ukazana je i velika čast da njihova kompozicija „How Shall the Dust Storm Start?“ bude muzička podloga za zvanični trejler ovog festivala.

Neke od najvećih zvezda ovogodišnjeg “Cully jazz festivala” su Ibrahim Maalouf, Wayne Shorter, Ibeyi, Kenny Garrett, Dianne Reeves, Terence Blanchard, Erik Truffaz, Hindi Zahra ou encore Richard Galliano...

Bend “Eyot” nastao je 2008. godine, a čine ga Dejan Ilijić - klavir, Slađan Milenović - gitara, Miloš Vojvodić - bubanj i Marko Stojiljković - bas gitara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.