Niški Dom zdravlja otvara i treću kovid ambulantu u centralnom objektu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2020, 12:16

Niški Dom zdravlja otvara i treću kovid ambulantu u centralnom objektu

Zbog povećanog broja pacijenata u dve postojeće kovid ambulante, u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu će od nedelje, 22. novembra biti otvorena još jedna, saopštili su iz ove ustanove. Broj prvih pregleda u Nišu je povećan, pa samim tim i kontrolnih, pa će i nova ambulanta raditi od 7 do 22 sata.

Sve više pacijenata sa simtomima korone dolazi u kovid ambulante u Duvaništu i "Čairu" i ukupan broj pregleda je prethodnih dana bio blizu 1.200. Zato su iz Doma zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odlučili da i u donjoj etaži centralnog objekta opreme prostor za te vrste pregleda.

Kažu da će prostorije biti otvorene za dva dana, a lekari će obavljati klinički pregled, kao i laboratorijske analize, radiološki pregled pluća i testiranje na kovid PCR metodom, određivanje IgM i IgG antitela na virus i antigenski test.

Ulaz u Kovid ambulantu centralnog objekta Doma zdravlja Niš biće jasno obeležen, potpuno odvojen od ostalog dela i radiće svakog dana u periodu od 07:00-22:00 časa - navode iz Doma zdravlja.

Za sada nije poznato koliko je juče bilo pregleda u dve postojeće kovid ambulante, ali kako je rekao epidemiolog Branislav Tiodorović raste broj prvih pregleda i to je i jedan od razloga što je juče proglašena vanredna situacija u Nišu. Poslednja brojka koju je Dom zdravlja objavio je za 18. novembar. Tada je bilo 1.184 pregleda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.