Niški DS napušta prostorije kod Kalče, demantuju da su izbačeni

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2020, 15:47

Niški DS napušta prostorije kod Kalče, demantuju da su izbačeni

Iako su neki nacionalni mediji preneli da Demokratsku stranku izbacuju iz prostorija u tri najveća grada u Srbiji, iz niškog povereništva ove stranke kažu da to nije istina. Niške demokrate kažu da sami napuštaju prostorije, da nisu više zakupci kuće u Alekse Nenadovića i da će nove naći kad popusti epidemija.

Blic i B92 prenose da DS-u popisuju inventar u Beogradu i sele stranku iz prostorija u Nišu i Novom Sadu, a kao razlog navode da demokrate nemaju novca jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bojkotovali izbore i više ne dobijaju novac iz budžeta za finansiranje stranke. O lošoj finansijskoj situaciji u DS govorio je u emisiji 15 minuta i potpredsednik stranke Dragoslav Šumarac, jedan od onih koji su suprotstavljeni aktuelnom predsedniku Zoranu Lutovcu.

Iako ne negiraju da finansijska situacija nije sjajna, iz niškog DS kažu da je informacija o izbacivanju izmišljena.

Član Izvršnog odbora DS-a i povereništva stranke u Nišu Vladimir Milošević objašnjava da su članovi početkom marta ove godine saznali da je prethodno gradsko rukovodstvo promenilo ugovor, pa je zakupac postala neka nevladina organizacija.Kažu da će naći nove prostorije; Foto: DS

Te prostorije nisu više prostorije DS-a. Nismo više tu, ali niko nas nije izbacio, to su privatne prostorije, nisu gradske. I da nije promenjen ugovor, doneli bismo odluku da izađemo odatle - navodi Milošević.

Gde će biti nova adresa niških demokrata još nije poznato. Milošević objašnjava da će to odlučiti kad epidemiološke mere budu ublažene jer sada nije ekonomično uzeti druge prostorije kada sastanci i okupljanja ne mogu da se održavaju.

Imaćemo druge prostorije, nije to nikakav problem. Demokratska stranka imala i gore momente u svojoj istoriji, pa je ostala čvrsto na nogama - poručuje Milošević.

Dodaje da je jedino legalno povereništvo u Nišu ono koje čine potpredsednica DS Dragana Rakić, niška psihološkinja u penziji Dragana Bošnjak i sam Milošević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.